I de flesta fall behöver ett kök inte bara ett nytt utseende, men en ny och välplanerad layout. Detta var fallet i detta föråldrade ek Köksrenovering Stockholm, som saknades i både lagring och stil. Husägare uppmanade Normandie Designer Leslie Molloy, CKD att omvandla sitt kök till en effektiv och vacker arbetsyta.

“Husägare ville uppdatera köket, men dess nuvarande design innebar att det inte fungerade mycket bra,” sa Leslie. “Det saknade också en stark kontaktpunkt och tillräckligt med lagringsutrymme.”
Det största husdjuret i köket var placeringen av spishällen. Det var obekväma beläget i slutet av ön och saknade någon användbar plats runt den. Detta innebar att saker alltid föll bort från sidan av ön.
“Strax ut genom porten flyttade vi kakan och bytte den till ett intervall längs bakväggen,” noterade Leslie. “Det här var det perfekta tillfället för en dekorativ huva och vacker kakelplatta, som blir en bra kontaktpunkt.”

Den nuvarande placeringen av kylskåpet och hyllorna i skafferiet var också mindre än funktionellt.
“Vi flyttade kylskåpet till pantryväggen, vilket hjälpte till att öppna bakväggen,” sa Leslie. “Vi lade sedan till att vi slängde ut hyllor inuti pantryet så att ingenting gick förlorat i ryggen.”
“Vi var också selektiva med panelen för kylskåpet. Vi valde att paneler det med lite mer detaljer för att skilja det från andra skåp, “tillade Leslie.

Klarningarna runt den ursprungliga ön var generösa, vilket möjliggjorde en längre och djupare ö som var mer proportionell mot kökets storlek. Avföring tillsattes sedan för ytterligare sittplatser. I anslutning till kylskåpet tillsattes skåp med fickeldörrar för att hysa en tv. Detta gör det enkelt att njuta av morgonnyheterna under frukosten, men göm bort TV: n när du underhåller.

Om du är redo att komma igång i Köksrenovering I Stockholm du alltid har velat, sätt dig tid att prata med Leslie om att förbättra din köksdesign och layout. Eller var god att delta i ett av våra kommande köksseminarier för att lära dig om de designprinciper du borde införliva i din kommande renovering. Du kan också följa Normandie Remodeling på Facebook och Instagram för designtips och inspiration.